Άνοιξαν οι ουρανοί και οι… κάνουλες των δανειστών! Εγκρίθηκε η δόση!

Που θα πάνε τα 2,8 δις ευρώ;

Άνοιξαν οι ουρανοί και οι… κάνουλες των δανειστών! Εγκρίθηκε η δόση!

«Πράσινο φως» στην δόση των 2,8 δισ. ευρώ έδωσε το Euro Working Group, όπως ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών! Μάλιστα, σήμερα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα η εκταμίευση, η οποία προσδοκάται ως το τέλος του μήνα.

Που θα πάνε αυτά τα λεφτά;

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταικούρα, τα 2,8 δισ. ευρώ που θα ληφθούν από τη δόση του Φεβρουαρίου προς την Ελλάδα, θα διοχετευτούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και για μισθούς και συντάξεις.

Απομένει η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους επίσης 2,8 δισ. ευρώ, με την οποία κλείνει ο κύκλος των δόσεων, που προέρχονται από τη μεγάλη δόση των 49,1 δισ. ευρώ, που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου.

Υπενθυμίζουμε πως άμεσα καταβλήθηκε από τους δανειστές μας το ποσό των 34,3 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ύψος του οποίου «πήγε» στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ποσό ύψους 11,3 δισ. ευρώ διατέθηκε για επαναγορά των ομολόγων και το υπόλοιπο κάλυψε ανάγκες του προϋπολογισμού.

Τον Ιανουάριο, εκταμιεύτηκε ποσό ύψους 9,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 δισ. ευρώ διατέθηκαν στις τράπεζες, ενώ εκκρεμούν οι δόσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το ύψος των οποίων είναι 2,8 δισ. ευρώ, εκάστη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top