Ξεκαθαρίζει ο ορίζοντας και ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις

Έρχεται τον Απρίλιο ο νέος επενδυτικός νόμος

Ξεκαθαρίζει ο ορίζοντας και ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις

Βασικό θέμα τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε αποφάσεις που εκδίδει το ΣτΕ και μπορεί να προκαλούν προβλήματα σε επενδυτικά σχέδια είχε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνο Μενουδάκο και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι επιτάχυνσης των αποφάσεων, χωρίς όμως να υπάρξει καμία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, επενδυτές που σκοπεύουν να ξοδέψουν χρήματα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στη χώρα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν σε εύλογο χρονικό διάστημα το κατά πόσο θα μπορεί να υλοποιείται η επένδυσή τους.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2013 θα έχει ενεργοποιηθεί ο νέος Επενδυτικός Νόμος, εκτίμησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σημείωσε ότι η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας είναι σημαντική αλλά μπλοκαρισμένη, διότι άλλοτε υπολογίζεται σαν κρατική και άλλοτε σαν ιδιωτική, και τόνισε ότι με τα κίνητρα που δίνονται μέσω του νέου νόμου, τελικά παρέχονται στην Εκκλησία τα ίδια κίνητρα όπως σε ιδιώτη. Αναφερόμενος στη διαδικασία «fast track», ο υφυπουρ��ός σημείωσε ότι δεν έχει δείξει ακόμη τη δυναμική του και μεταξύ άλλων σχολίασε στη συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι το λιμάνι κρουαζιέρας στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας θα γίνει με αυτή τη διαδικασία.

Tέλος, υπογράμμισε ότι οι βελτιώσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά στις προκαταβολές των επιδοτήσεων, αυτές θα ισχύουν και για τις ήδη ενταγμένες επενδύσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top