Απολύσεις από το Δημόσιο μέσα στον Μάρτιο ζητάει η τρόικα για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις !

Στον «αέρα» τα 2,8 + 6 δις ευρώ που μας είχαν τάξει μέχρι τον Απρίλιο

Απολύσεις από το Δημόσιο μέσα στον Μάρτιο ζητάει η τρόικα για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις !
Νέες περιπλοκές στον προγραμματισμό της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα από την τρόικα (2,8 δισ. τον Μάρτιο και 6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο) προκαλεί το ζήτημα των απολύσεων 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες απαιτούν ευθέως πλέον οι δανειστές μας αλλά από ελληνικής πλευράς έχουν «παγώσει». Όπως έχει «παγώσει» επίσης το πιο light ζήτημα της διαθεσιμότητας, με την ευθύνη για τους χειρισμούς να χρεώνεται – από πλευράς των «γαλάζιων» τουλ��χιστον κυβερνητικών στελεχών – στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.

Η δόση του Φεβρουαρίου, επίσης ύψους 2,8 δις ευρώ, φαίνεται ότι εκταμιευθεί κανονικά πάντως, ύστερα από τη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking group, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία δόση για τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για τη δημοσιονομική ρευστότητα. Δεν αποκλείεται επίσης να συσσωρευτούν εκ νέου τα σύννεφα της αμφιβολίας στον ορίζοντα ακόμη και για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αν και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.
Κυριακάτικα 3 Μαρτίου το πρώτο ραντεβού Στουρνάρα – τρόικας

Στις 3 Μαρτίου πάντως, ημέρα Κυριακή, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον Ι. Στουρνάρα.

Μπορεί για τους υπόλοιπους να είναι "Κυριακή σχόλη" που λέει ο λαός, δηλαδή ημέρα ξεκούρασης, αλλά οι τροϊκανοί την ημέρα αυτή θα έχουν το πρώτο τους τετ-α-τετ με τον υπουργό Οικονομικών.

Στο τραπέζι θα πέσει η πορεία του προγράμματος ενόψει ακριβώς και της εκταμίευσης της δόσης του Μαρτίου.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top