Ρέγκλινγκ: Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

«Η Κύπρος αποτελεί κίνδυνο για την ευρωζώνη»

«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να βγει η Ελλάδα από την κρίση» εκτιμά ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στη Le Figaro.

Ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναγνωρίζει ότι ο πληθυσμός στην Ελλάδα υποφέρει τα μέγιστα από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά υπογραμμίζει ότι αυτό που φοβάται περισσότερο είναι μια «διακοπή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

Ο ίδιος, προσθέτει ότι παρά το μικρό της οικονομικό μέγεθος η Κύπρος μπορεί να αποσταθεροποιήσει το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ευρωζώνης γιατί είναι -για τον ίδιο- «συστημική».

«Οι τράπεζές της έχουν σημαντικά υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Και οι αγορές παρακολουθούν από κοντά την Κύπρο. Σε περίπτωση εκτροπής, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης... Χρειάζεται μία απόφαση σύντομα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για την ευρωζώνη» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει ότι η παρέμβαση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης προς βοήθεια μιας χώρας προϋποθέτει την ύπαρξη συστημικού κινδύνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top