Όλι Ρεν: «Δεν θα γίνουν απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο... προς το παρόν»!

Κάντε κλικ και δείτε τι "έρχεται" το 2015

Όλι Ρεν: «Δεν θα γίνουν απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο... προς το παρόν»!

Πρώτη ανάρτηση: 20/02/2013 22:41

Την «γλίτωσαν» οι δημόσιοι υπάλληλοι... προς το παρόν, καθώς όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο.

Όπως εξήγησε ο Σάιμον Ο' Κόνορ οι δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους περιγράφονται ξεκάθαρα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

«Στο πλαίσιο της μείωσης του εργατικού δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 έως το 2015, σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013 από τους οποίους 12.500 το πρώτο εξάμηνο φέτος» εξήγησε.

Επίσης, υπενθύμισε πώς, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, το μετακινούμενο προσωπικό του Δημοσίου μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό -υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων- ενώ βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, κάτι που θα βοηθήσει την μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας, προς τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο.

Το Eurogroup καθόρισε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου είναι η ολοκλήρωση των σχεδίων στελέχωσης για τα κύρια υπουργεία (οργανογράμματα) και ότι αυτά τα σχέδια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εντοπιστούν περιττές θέσεις και υπάλληλοι και σε αυτή τη βάση θα καθοριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014, ξεκαθάρισε ο κ. Ο’ Κόνορ.

Η συμμόρφωση με αυτό το προαπαιτούμενο θα εκτιμηθεί κατά την επόμενη αξιολόγηση της τρόικα η οποία αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top