Επιχειρηματίες τα μάτια σας 14! Κατατίθεται άμεσα στη Βουλή ο νέος επενδυτικός Νόμος!

Πετά εκτάκτως για Παρίσι ο Χατζηδάκης με στόχο νέα συνεργασία με τη Γαλλία

Επιχειρηματίες τα μάτια σας 14! Κατατίθεται άμεσα στη Βουλή ο νέος επενδυτικός Νόμος!

​Σήμερα, Τετάρτη ή αύριο, Πέμπτη, το αργότερο, θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού πλαισίου.

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη��, δήλωσε ότι τώρα ξεκινά η ώρα των πρωτοβουλιών και το επόμενο διάστημα θα δούμε σημαντικές πρωτοβουλίες σε επιμέρους ζητήματα, αλλά και θετικές εξελίξεις στις αποκρατικοποιήσεις και στις επενδύσεις.

«Είμαστε τώρα πια στην ώρα της ωρίμανσης των πρωτοβουλιών αυτών. Από εδώ και πέρα σε πολλά επί μέρους μέτωπα, θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις και θετικές ειδήσεις στις επενδύσεις, στην απλούστευση των διαδικασιών, σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, για την προώθηση των δημοσίων έργων» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδάκης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι όπου θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γαλλίας στο ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

«Ο πρωθυπουργός κ.Σαμαράς ενδιαφέρεται να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς επαφές. Συμφωνήθηκε στη συνέχεια της επίσκεψης του κ. Ολάντ να επισκεφθώ το Παρίσι, να συναντήσω τον κ. Μοσκοβισί και να συζητήσουμε για το ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο που θέλουμε να έχει συμμετοχή και στήριξη όχι μόνο με ελληνικά κεφάλαια αλλά και με κεφάλαια από άλλες χώρες και φυσικά και από ιδιώτες επενδυτές. Όλα αυτά τα κάνουμε με συγκεκριμένο σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κος Χατζηδάκης.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top