ΙΚΑ: Ναι, πληρώνουμε μισθό στους επίορκους της Καλλιθέας που είναι φυλακή αλλά μόνο… στο 1/3!

«Δεν έχει υπάρξει καμία καθυστέρηση στην υπόθεση, ακολουθούνται οι κανόνες» διευκρινίζει

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπόθεση με τη «σπείρα» στο παράρτημα Καλλιθέας θέλησε το ΙΚΑ με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να λαμβάνουν μέρος του μισθούς τους στη... φυλακή προχώρησε το ΙΚΑ.

Με ανακοίνωσή του το Ίδρυμα κάνει λόγο για ελλιπή γνώση των πραγματικών δεδομένων και -αν και παραδέχεται ότι οι υπάλληλοι που ήταν μπλεγμένοι στο σκάνδαλο εξακολουθούν να λαμβάνουν ένα μέρος των αποδοχών τους- διευκρινίζει ότι αυτό το ποσό ανέρχεται στο 1/3 της μισθοδοσίας και όχι στο 50% όπως αναπαρήχθηκε.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στις διαδικασίες και πως «η σχετική υπόθεση εισάγεται για συζήτηση και απόφαση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εντός των προσεχών ημερών».

«Το χτύπημα και ο έλεγχος των παραβατικών συμπεριφορών και �� απόδοση ευθυνών διέπονται από θεσμοθετημένους κανόνες, που σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρέπει να τηρεί, γιατί μόνο έτσι θωρακίζει το σύνολο των αποφάσεών της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν σχολιασμοί από έντυπα και ηλεκτρονικά, ΜΜΕ που προφανώς λόγω ελλιπούς γνώσης των πραγματικών δεδομένων δεν απέδωσαν την πραγματικότητα σχετικά με την εφαρμογή των διοικητικών και των ποινικών μέτρων και κυρώσεων στους υπαλλήλους με παραβατικές συμπεριφορές, στη γνωστή υπόθεση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας.

Η αλήθεια είναι η παρακάτω: Στις 13/03/2012 κοινοποιήθηκε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σύμφωνα ��ε το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα 14/03/2012 οι υπάλληλοι αυτοί τέθηκαν σε αργία κατά εφαρμογή διατάξεων του Ν.4057/12 μισθοδοτούμενοι με το 1/3 των αποδοχών τους. Την ίδια ημέρα δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Επιθεώρησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ερευνήσει και να τεκμηριώσει τις παραβατικές αποφάσεις παροχών που αφορούσαν ασφαλισμένους. Την 20/11/2012 η Διεύθυνση Επιθεώρησης υπέβαλε σχετική έκθεση ελέγχου 1200 σελίδων.

Στις 2/01/2013 επιδόθηκε η έκθεση ελέγχου προς τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους οι οποίοι και κλήθηκαν σε απολογία από την Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Οι απολογίες των υπαλλήλων παρεδόθησαν εντός της τεθείσας προθεσμίας των 5 ημερών. Μετά την ολοκλήρωση, χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση η σχετική υπόθεση εισάγεται για συζήτηση και απόφαση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εντός των προσεχών ημερών.

Με ιδιαίτερο σεβασμό σε όλες τις απόψεις για αυτά τα θέματα, θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι, το χτύπημα και ο έλεγχος των παραβατικών συμπεριφορών και η απόδοση ευθυνών διέπονται από θεσμοθετημένους κανόνες, που σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρέπει να τηρεί, γιατί μόνο έτσι θωρακίζει το σύνολο των αποφάσεών της.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τήρησε αυτούς τους κανόνες χωρίς καμία χρονική υστέρηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top