Θα μείνετε με την όρεξη αν… ελπίζατε σε μια θέση σε Δήμους και περιφέρειες!

«Παγώνουν» όλες οι προσλήψεις μέχρι το 2016 σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο!

Είστε χωρίς δουλειά και ελπίζατε να βρείτε μια θέση στο Δήμο της περιοχής σας; Βάλατε λιτούς και δεμένους μπας και κάποιος καταφέρει να σας βολέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση; Κάνατε προετοιμασίες για εξετάσεις και μαζεύετε πάκους με χαρτιά και δικαιολογητικά; Ακυρώστε τα όλα και στραφείτε αλλού για δουλειά, αφού σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών παγώνουν μέχρι το τέλος του 2016 οι προσλήψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες αλλά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ.

Βάσει Μεσοπρόθεσμου η αναστολή προσλήψεων εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό και στην αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα έτη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο, «η αναστολή αφορά σε όλες τις περιπτώσεις προσλήψεων και διορισμών κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την ολοκλήρωσή τους. Έτσι, ακόμη και εάν έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οριστικοί πίνακες πριν την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου (12/11/2012) οι διορισμοί των συμπεριλαμβανομένων στους πίνακες αυτούς αναστέλλονται».

Από την αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι ("ένα νησί ένας δήμος") και οι προσλήψεις για τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ με ειδικά προσόντα, αλλά με την προϋπόθεση της απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top