«Η Ελλάδα θα πιάσει πάτο το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές»!

Νέο κούρεμα του χρέους «βλέπει» ο διάσημος Γάλλος οικονομολόγος Ζακ Αταλί

«Η Ελλάδα θα πιάσει πάτο το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές»!

Τον «θάνατο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη «γέννηση» μίας νέας Ευρώπης διαβλέπει ο διακεκριμένος Γάλλος οικονομολόγος και συγγραφέας Ζακ Αταλί, ο οποίος μίλησε χθες για τις «αναπτυξιακές ευκαιρίες» εν καιρώ κρίσης.

«Είναι σαφές ότι η Ευρωζώνη είναι η μοναδική ζώνη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι απλώς μία ζώνη στην οποία ισχύουν κοινοί νομικοί κανόνες σε ορισμένα ζητήματα», εξήγησε ο κ. Αταλί σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και συντονίστηκε από τον Γάλλο δημοσιογράφο Ζαν-Μαρί Κολομπανί.

Ο πρώην σύμβουλος των Φρανσουά Μιτεράν, Νικολά Σαρκοζί και νυν του Φρανσουά Ολάντ τάχθηκε ταυτόχρονα υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων και υπέρ της πολιτικής ολοκλήρωσης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, που θα λύσει άπαξ διά παντός τα σημερινά προβλήματα, ωστόσο κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν διαθέτουν την αίσθηση του κατεπείγοντος για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Αταλί εκτίμησε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τον πάτο στο βαρέλι: «Η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να βυθίζεται στην πισίνα. Δεν έχει φτάσει ακόμη στον πάτο. Αυτό θα συμβεί το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές και αφού ρυθμιστεί εκ νέου το χρέος της, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε επίπεδα μη βιώσιμα».

Στη συνέχεια, όπως εκτιμά, «χωρίς το αβάστακτο άχθος του χρέους και αφού θα έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις, η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ελλάδα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top