Τα «γυρίζουν» Διώτης και Μανέ – Δείτε τι δήλωσαν στις νέες καταθέσεις τους

Στους οικονομικούς εισαγγελείς

Τα «γυρίζουν» Διώτης  και Μανέ – Δείτε τι δήλωσαν στις νέες καταθέσεις τους

Σε νέα κατάθεση κλήθηκαν από τους εισαγγελείς τόσο ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτης (για τρίτη φορά) όσο και η συνεργάτιδά του που τον βοήθησε στο άνοιγμα και την αντιγραφή του στικ (όπως έχει πει ο ίδιος) που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ , δικηγόρος, Γαλάτεια Μανέ.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, αφού έκανε την αντιγραφή, αποχώρησε από το γραφείο του Γιάννη Διώτη και δεν γνωρίζει τίποτε για την διαγραφή του, ανατρέποντας με τον τρόπο αυτό όσα είχε υποστηρίξει στο συμπληρωματικό υπόμνημά του ο προϊστάμενός της.

«Πήγα στο γραφείο του και αντέγραψα σε ένα φορητό υπολογιστή (laptop) το περιεχόμενο του αρχικού USB. Στη συνέχεια το αρχείο το αντέγραψα στο νέο στικάκι. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μου ζητήθηκε από τον κ. Διώτη να διαγράψω κάποιο usb, αλλά και καθ' όλη την διάρκεια της υπηρεσίας μου στο ΣΔΟΕ, δεν προέβην ποτέ σε τέτοια ενέργεια» φέρεται να δήλωσε η κα Μανέ στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Διώτης στο συμπληρωματικό του υπόμνημα έλεγε μεταξύ άλλων ότι, επειδή οι γνώσεις του για την τεχνολογία δεν είναι καλές, «κάλεσα τη δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτης μου, να με βοηθήσει στη μεταγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι - αντίγραφο. Για το λόγο αυτό την παρακάλεσα να πάει η ίδια και να αγοράσει ένα, στη συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούριο, όπως και έπραξε».

Και συμπλήρωνε: «Μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης αυτής, τοποθέτησα σε φάκελο το ένα USB, ζήτησα δε -πάλι από τη συνεργάτιδά μου, κυρία Μανέ- να με ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγράφη του περιεχομένου του άλλου USB, στην οποία προέβην αμέσως, διότι δεν ήθελα, πριν αποφασίσει ο υπουργός πως έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντιγραφή στην κατοχή οποιουδήποτε».

ΤΟΥΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Η δικηγόρος, κλήθηκε να δείξει στους οικονομικούς εισαγγελείς τους υπολογιστές που βρίσκονται στο γραφείο, έναν φορητό και ένα σταθερό, οι οποίοι στη συνέχεια κατασχέθηκαν και τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ελέγχονται εξονυχιστικά από το Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών

Ο Γιάννης Διώτης, επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με την νόθευση της λίστας, και πως ουδέποτε παρέβη τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Σε ερώτηση των εισαγγελέων για το πότε παρέδωσε το στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κος Διώτης άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να το έδωσε την ημέρα που το αντέγραψε, δηλαδή στις 8 Ιουλίου, εάν και στα υπομνήματά του έχει δηλώσει ότι το παρέδωσε τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου

«Η εικόνα που έχω είναι ότι η συνάντηση έγινε κατά το χρονικό διάστημα που ανέφερα στα υπομνήματά μου. Δεν αποκλείω ωστόσο να έγινε και νωρίτερα, ακόμη και την συγκεκριμένη ημερομηνία, δεδομένου ότι η συνάντηση αυτή έγινε εκτάκτως και απρογραμμάτιστα» φέρεται να δήλωσε ο κος Διώτης.

Και οι καταθέσεις αυτές εστάλησαν στη Βουλή στην αρμόδια προανακριτική επιτροπή από τους δυο εισαγγελείς. Πάντως, όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, με βάση την έκθεση πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι που επίσης διαβιβάστηκε στη Βουλή, η οποία αναφέρει πώς η όποια αλλοίωση δεν έγινε πάνω σε αυτό το USB, ουσιαστικά απομακρύνει τα βλέμματα από τον κ .Διώτη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top