Λίστα Λαγκάρντ: Κάνουν φύλλο και φτερό πέντε υπολογιστές

"Βλέπουν" παράταση στην Προανακριτική Επιτροπή

Λίστα Λαγκάρντ: Κάνουν φύλλο και φτερό πέντε υπολογιστές

Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων του Κέντρου Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν μπει πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές που φέρονται να άνοιξαν την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη να φτάσουν σε ασφαλές συμπέρασμα για τον άνθρωπο που αλλοίωσε τη λίστα.

Οι τρείς υπολογιστές κατασχέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και εί��αι αυτοί που χρησιμοποίησε ο συνεργάτης του Γ.Παπακωνσταντίνου που είχε πάρει εντολή να εντοπίσει και να αθροίσει τα μεγαλύτερα ποσά της λίστας. Οι άλλοι δυο υπολογιστές προέρχονται από το ΣΔΟΕ και χρησιμοποιήθηκαν και αυτοί για να ανοιχτεί το στικάκι που περιείχε τη λίστα.

Για το λόγο αυτό μάλιστα εκλήθησαν εκ νέου από τους εισαγγελείς προς κατάθεση τόσο ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτης (για τρίτη φορά) όσο και η συνεργάτιδά του που τον βοήθησε στο άνοιγμα και την αντιγραφή του στικ (όπως έχει πεί ο ίδιος), δικηγόρος, Γαλάτεια Μανέ. Και οι καταθέσεις αυτές εστάλησαν στη Βουλή στην αρμόδια προανακριτική επιτροπή από τους δυο εισαγγελείς.

Πάντως με βάση την έκθεση πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι που επίσης διαβιβάστηκε στη Βουλή, η οποία αναφέρει πώς η όποια αλλοίωση δεν έγινε πάνω σε αυτό το USB, ουσιαστικά απομακρύνει τα βλέμματα από τον κ .Διώτη.

Εν τω μεταξύ, ο ένας μετά τον άλλο τα μέλη της προανακριτικής βλέπουν παράταση όσον αφορά τις εργασίες της επιτροπής, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν στις 25 Φεβρουαρίου!!!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top