Δαμανάκη: Νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος μετά το φθινόπωρο

«Αλλάζει το κλίμα υπέρ της Ελλάδας»

Δαμανάκη: Νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος μετά το φθινόπωρο

​Μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας «βλέπει» η Ευρωπαία Επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, η οποία ενημέρωσε την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, κάνοντας παράλληλα ανοικτά λόγο και για νέο κούρεμα μετά το φθινόπωρο.

«Η Ελλάδα έχει ήδη σημάδια για πρωτογενές πλεόνασμα οπότε θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις νέα μείωση του χρέους της μετά το φθινόπωρο, όπως ήδη αποφασίσθηκε στη σύνοδο του Δεκεμβρίου» τόνισε η κα Δαμανάκη.

Η Ευρωπαία Επίτροπος διευκρίνισε ότι «η ανταγωνιστικότητα δεν μπορεί να συνδέεται μονομερώς με μειώσεις μισθών και μάλιστα με τη μείωση του κατώτερου μισθού», ενώ τόνισε ότι η μείωση ορισμένων συντελεστών, όπως του ΦΠΑ στην εστίαση είναι αναγκαία.

Παράλληλα, η κα Δαμανάκη παραδέχθηκε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την Ελλάδα», η οποία «βρίσκεται πολύ πίσω από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων», και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπου «οι καθυστερήσεις είναι ασυγχώρητες».

Η ίδια, όσον αφορά τα έσοδα παρατήρησε ότι «είναι προφανές ότι απαιτείται πλήρης αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών».

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top