Χ.Θεοχάρης: Είμαστε όλοι φοροφυγάδες

Τέρμα τα παραθυράκια στους νόμους

Αν και ο ίδιος αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους, έχει σύζυγο άνεργη απολυμένη, πατέρα απόστρατο αξιωματικό, στρατηγό, που του γκρινιάζει επειδή του έκοψαν κατά 57% τη σύνταξη, μητέρα μαγαζάτορα που αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο κατάστημά , υποστηρίζει πως το κυνήγι των φοροφυγάδων είναι πλέον μονόδρομος.


Ο Χάρης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων του υπ. Οικονομικών, σε συνέντευξή του λέει πως πρέπει να μπει ένα τέρμα στα «παράθυρα για μεγα-φοροφυγάδες.»

Την ίδια στιγμή βλέπει πως κάποια μέτρα όπως ο νέος μηχανισμός είσπραξης των τελών κυκλοφορίας πέτυχαν το σκοπό τους.

«Με την κατάργηση του σήματος εξοικονομήσαμε 20 εκατ. ευρώ και οι φορολογούμενοι 500.000 ανθρωποώρες, αφού μπορούν πλέον από το σπίτι τους να πληρώσουν», υποστηρίζει χωρίς όμως να... πανηγυρίζει, κάτι που θα κάνει αν «τσακώσει τους φοροφυγάδες που βρίσκουν ένα σωρό παραθυράκια για να ξεφύγουν».


Όσον αφορά στις συλλήψεις για χρέη αναφέρει πως «λίγο-πολύ, όλοι έχουμε κάνει κάτι. Κάποιος με ένα ημιυπαίθ��ιο, κάποιος άλλος που δεν έδωσε απόδειξη, κάποιος που απέκρυψε εισοδήματα ή δεν δήλωσε περιουσιακό στοιχείο. Κατά ένα τρόπο είμαστε όλοι φοροφυγάδες. Οι συλλήψεις και η διαπόμπευση φορολογουμένων πρέπει να γίνονται μόνο για τα "μεγάλα ψάρια", να παραμένουν σαν ένα όπλο στη φαρέτρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top