25.000 υπάλληλοι στην «Έξοδο του Δημοσίου» με τις ευλογίες της τρόικας!

Ποιοι κινδυνεύουν με απολύσεις;Πότε και πως θα αποχαιρετήσουν τη θέση τους;

​Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά το κεφάλαιο ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ! Με την τρόικα να φτάνει από μέρα σε μέρα, οι πιέσεις για επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα εντείνονται.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει στοιχεία για την απόδοση του σχεδίου διαθεσιμότητας, όπως επίσης να ολοκληρώσει το σχέδιο για το προσωπικό των υπουργείων, που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου. Με βάση αυτό το σχέδιο θα εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό και οι πλεονάζουσες θέσεις και θα οριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις έως 2014.

Όπως ανέφεραν πηγές της Κομισιόν από το περιεχόμενο των απαντήσεων της Αθήνας θα εξαρτηθεί η ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου της τρόικα, αρχικά σε τεχνικό επίπεδο, η οποία τοποθετείται για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ζητούν αποδείξεις και ονόματα

Η Κομισιόν περιμένει να της κοινοποιηθούν οι οριστικοί κατάλογοι με το προσωπικό και τον αριθμό της διαθεσιμότητας υπαλλήλων ανά τρίμηνο και έως το τέλος του 2014!!!

25.000 δημόσιοι υπάλληλοι «βλέπουν» την πόρτα της εξόδου

Ο "πυρετός" στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ολοένα και "ανεβαίνει" καθώς μπορεί στα χαρτιά το σχέδιο κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων (διαθεσιμότητα) να είναι έτοιμο, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν βγαίνει. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τα χαρτιά με την πραγματικότητα.

Βάσει μνημονίου θα ΠΡΕΠΕΙ να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος δε θα επιστρέψει στις θέσεις του ��αι θα απολυθεί. Ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ο τελικός αριθμός των στοχευμένων αποχωρήσεων.

Ποιοι θα ανοίξουν πρώτοι την "πόρτα";

Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι αναπόφευκτες ενώ κύριος στόχος είναι να αποχωρήσουν οι κοπανατζήδες και οι επίορκοι. Ωστόσο τα νούμερα πάλι δε βγαίνουν...

Ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις και κάπως έτσι οι απολύσεις μοιάζουν μονόδρομος, παρά το γεγονός πως
ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετοι στις απολύσεις και επιμένουν πως το προσωπικό στο Δημόσιο δεν είναι πλεονάζον.

Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top