Μην το δεις πριν χαπακωθείς: Δείτε τι μισθούς παίρνουν για να δίνουν λιτότητα στη Ν.Ευρώπη!

Μας τρώει η μαρμάγκα για να ζουν σαν βασιλιάδες οι υπάλληλοι των Βρυξελλών!

Μην το δεις πριν χαπακωθείς: Δείτε τι μισθούς παίρνουν για να δίνουν λιτότητα στη Ν.Ευρώπη!

​Μπορεί να μιλούν για αυτήν … μπορεί στο όνομα της να πίνουν νερό… μπορεί να την θεωρούν το καλύτερο φάρμακο για κρίση, ωστόσο στην πραγματικότητα η λέξη λιτότητα είναι άγνωστη στην πολιτική ελίτ των Βρυξελλών!

Ακριβά κοστούμια και αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια, προνόμια και μισθοί που ξεκινούν από τα 2.654 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 18.371 ευρώ μηνιαίως χωρίς τις προσαυξήσεις είναι μερικά από τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της ΕΕ και τα οποία βάζει στο στόχαστρο της η γαλλική εφημερίδα «Liberation»!

Με τίτλο «Στις Βρυξέλλες, η μεγάλη παρακμή των ευρωκρατών» το άρθρο του Ζαν Κατρεμέρ «χτυπά» τα ευρωπαϊκά σαλόνια, αποκαλύπτοντας τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν οι υπάλληλοι των Βρυξελλών, τη στιγμή που στα κράτη του Ευρωπαϊκού Νότου η ανεργία αγγίζει φτάνει μέχρι και το… 30% και κάποιοι ζητούν την περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών!

Στις Βρυξέλλες υπογράφουν μνημόνια… ΧΛΙΔΗΣ!!!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μέσος μισθός στα όργανα της ΕΕ ανέρχεται σε 7.000 ευρώ, στο οποίο προστίθεται ένα πριμ αποδημίας 16% για τους μη Βέλγους, δίνεται επίδομα 365 ευρώ για κάθε παιδί έως 26 ετών, καθώς και επίδομα στέγης και εγκατάστασης, ενώ τα παιδιά τους πηγαίνουν στα καλύτερα σχολεία της βελγικής πρωτεύουσας, τα «ευρωπαϊκά», τα οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

misthoi.jpg

Στα προνόμια συμπεριλαμβάνεται η μη καταβολή ΦΠΑ τον πρώτο χρόνο της εγκατάστασής τους στο Βέλγιο και εκπτώσεις έως 60% για αγορά αυτοκινήτου.

Η Liberation μάλιστα παραθέτει και δηλώσεις του οικολόγου ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ που ανακοίνωσε μάλιστα πρόσφατα την παραίτηση του, εκφράζοντας δημόσια την απογοήτευση του με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Είναι αδικαιολόγητο ένας γραμματέας της Κομισιόν να βγάζει περισσότερα από έναν καθηγητή πανεπιστημίου και ο γενικός γραμματέας μίας πολιτικής ομάδας του Κοινοβουλίου να αγγίζει τα 12.000 και 13.000 ευρώ καθαρό μηνιαίο εισόδημα. Αυτοί οι μισθοί δημιουργούν ε��ρωσκεπτικισμό», είπε ο Κον Μπεντίτ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος της γαλλικής εφημερίδας, οι Βρυξέλλες έχουν μετατραπεί σε μία πόλη δύο ταχυτήτων και είναι διάχυτο το αίσθημα της αδικίας.

«Από τη μία πλευρά είναι οι Βέλγοι και από την άλλοι οι 56.000 «ευρωκράτες» που είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι: «Ακριβά ντυμένοι, φορούν στον λαιμό την κάρτα διαπίστευσης, κυκλοφορούν με ωραία αμάξια, κυρίως γερμανικά, στέλνουν τα παιδιά τους σε ξεχωριστά σχολεία τα οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι, συχνάζουν στα καλύτερα εστιατόρια και σε σικ μαγαζιά και, προπάντων, δεν προσπαθούν να ενσωματωθούν στη βελγική κοινωνία», επισημαίνει ο Κατρεμέρ και προσθέτει ότι τους παρέχονται «τα καλύτερα σπίτια εκτοξεύοντας τις τιμές των ακινήτων».

Οι «ευρωκράτες» αισθάνονται πλέον το μίσος των υπολοίπων, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, και από εκεί που στο παρελθόν κυκλοφορούσαν με ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας με την ένδειξη «EUR», βλέποντας τα αυτοκίνητά τους να γίνονται διαρκώς αντικείμενα βανδαλισμού, τοποθετούν πλέον βελγικές πινακίδες!!!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top