ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Σε 10 μήνες στην Ελλάδα θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι!!!

Δείτε τι λέει επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ

​Μετά το «χαστούκι» της ΕΛΣΤΑΤ με τα εφιαλτικά ποσοστά της ανεργίας για το Νοέμβριο του 2012, μια εκτίμηση από τον επιστημονικό συνεργάτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Γιώργο Ρωμανιά έρχεται να «αποτελειώσει» τα όνειρα μας για… ανάπτυξη!

Το ποσοστό της ανεργίας το 2013, υποστηρίζει ο κος Ρωμανιάς, θα ξεπερά��ει και το 30% και ως το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι, την ώρα που στα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον Νοέμβριο 2012 καταγράφονται 1.350.181 άνεργοι!!!

Ο Γ.Ρωμανιάς, μιλώντας για την γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, κατήγγειλε την καταστροφή του παραδοσιακού μοντέλου παραγωγής της Ελλάδας (λιανικό εμπόριο, τουρισμός, οικοδομή), χωρίς να σχεδιάζεται το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Το πρωί της Παρασκευής, ο επιστημονικός σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εξήγησε ότι η αυξομείωση της ανεργίας οφείλεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου και προειδοποίησε πως αν οι τομείς αυτοί δεν ενισχυθούν, τότε η ανεργία θα συνεχίσει ��α καλπάζει.

Ο Γ.Ρωμανιάς τάχθηκε υπέρ της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αλλά μέχρι τότε «δεν μπορούμε να είμαστε στον αέρα, δεν μπορούμε να είμαστε στο κενό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο πριν καθορίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο».

Μάλιστα, αναφερόμενος σε νέο παραγωγικό μοντέλο, ο Γ.Ρωμανιάς τόνισε: «Ό,τι ακούμε για νέο παραγωγικό μοντέλο είναι ευχολόγιο. Δεν έχει ακουστεί τίποτα το συγκεκριμένο για το ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top