Ο.Ρεν: Βραδεία η ανάπτυξη φέτος στην ευρωπαϊκή οικονομία

Ανοιχτό παράθυρο για παράταση δημοσιονομικής προσαρμογής για κάποιες χώρες

Ο.Ρεν: Βραδεία η ανάπτυξη φέτος στην ευρωπαϊκή οικονομία

​Η ευρωπαϊκή οικονομία θα αναπτυχθεί αργά φέτος, τόνισε ο επικεφαλής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, προσθέτοντας ότι ίσως δοθεί περισσότερος χρόνος σε κάποιες χώρες ώστε να πετύχουν τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος.

«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ευρωζώνη βελτιώνονται, αν και οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί αργά στη διάρκεια του έτους.Εάν η ανάπτυξη επιδεινωθεί πέραν των εκτιμήσεων, μια χώρα ίσως λάβει επιπλέον χρόνο για να διορθώσει το έλλειμμά της», τόνισε ο Όλι Ρεν.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά από τα στοιχεία σήμερα που εμφανίζουν ότι η ευρωζώνη συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2009. Η συρρίκνωση αυτή, οδήγησε κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, να δηλώνουν ότι ίσως δεν καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος.

Ο Rehn δήλωσε επίσης πως είναι σημαντικό η G20 να επαναδιατυπώσει τη δέσμευσή της για τον καθορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών από την αγορά, καθώς έτσι αντανακλώνται τα οικονομικά θεμελιώδη.

Ο Rehn τόνισε ότι οι χώρες της G20 θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στο να προωθήσουν τις αλλαγές στη δομή των οικονομιών τους παρά στη δημοσιονομική ή νομισματική δράση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top