Ο.Ρεν: Σταματήστε τις κουβέντες για λάθη, γιατί υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που χτίσαμε

«Η πολιτική σας αστάθεια φταίει και όχι η τρόικα» τονίζει σε επιστολή προς το Eurogroup

Ο.Ρεν: Σταματήστε τις κουβέντες για λάθη, γιατί υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που χτίσαμε

​«Τέλος» στα σενάρια περί λάθους πολλαπλασιαστών και στα "όνειρα" της ελληνικής κυβέρνησης για αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος βάζουν οι δανειστές μας! Πρώτος το χορό σέρνει ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετική με το θέμα επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.

Η πολιτική αστάθεια…. η αιτία!

Στην επιστο��ή του, ο κος Ρεν αναφέρει ουσιαστικά πως οι όποιες αστοχίες του Μνημονίου δεν οφείλονται στο πρόγραμμα, αλλά στην πολιτική αστάθεια που επικρατούσε στην Ελλάδα έως το καλοκαίρι του 2012 (εκλογές), καθώς και στην ελλιπή εφαρμογή του μνημονίου.

«Σταματήστε τις κουβέντες για λάθη!!!»

Ο κος Ρεν επισημαίνει παράλληλα πως η κουβέντα για λάθη του ΔΝΤ «δεν βοηθάει», αντιθέτως «κινδυνεύει να πλήξει την εμπιστοσύνη την οποία χτίσαμε με επίπονες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια σε πολλές συνεδριάσεις που διήρκεσαν έως αργά τη νύχτα».

Αιχμές για το ΔΝΤ

Αναφερόμενος στο σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τα λάθη και με το ποιος φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες, ο κος Ρεν άφησε αιχμές κατά των στελεχών του ΔΝΤ που με δημόσιες αναφορές τους τοποθετήθηκαν επί του θέματος δημιουργώντας σύγχυση.

Το πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάξει, μπορεί ΜΟΝΟ να επιμηκυνθεί!

Ο Όλι Ρεν ξεκαθαρίζει πάντως πως το πρόγραμμα επανήλθε σε τροχιά μετά τις εκλογές του καλοκαιριού και υπογραμμίζει πως «τώρα εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν μέσα από την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων ότι αυτή η εμπιστοσύνη θα συνεχίσει να ανακτάται».

Τέλος, μιλώντας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ο ευρωπαίος επίτροπος αναφέρει ότι σε περίπτωση που παρουσιαστεί επιδείνωση της ανάπτυξης με αναπάντεχο τρόπο, όπως συνέβη και στο παρελθόν με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, τότε μια χώρα μπορεί σύμφωνα με τον κο Ρεν να λάβει επιπλέον χρόνο για τη διόρθωση του ελλείμματος υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εκπληρώσει τη συμφωνημένη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσπάθεια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top