Φορολογούμενε σε ενδιαφέρει: Δες με ένα ΚΛΙΚ πως θα πληρώνεις τα χρέη σου στην εφορία!

Οι εντολές του ΥΠΟΙΚ και η αγωνία για τα έσοδα

​«Δώστε όσες περισσότερες δόσεις μπορείτε στους οφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν ευκολότερα τα χρέη τους». Αυτή την εντολή έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους εφόρους, από τους οποίους ζητά να εξαντλήσουν όλα τα όπλα που διαθέτουν για να διευκολύνουν τους φορολογούμενους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στ��ς φορολογικές υποχρεώσεις τους και ζητούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους.

Το υπουργείο, φοβούμενο μεγάλη απώλεια εσόδων μέχρι να οριστικοποιηθεί η νέα ρύθμιση που σχεδιάζεται για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις οικονομικές δυνατότητες του κάθε φορολογουμένου, προχωρεί σε αυτή τη σύσταση για να μην υπάρξουν νέες «πληγές» στα κρατικά ταμεία!

Οι εντολές

O γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε την Τέταρτη με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε να χορηγούν όσο τον δυνατόν περισσότερες δόσεις για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Με λίγα λόγια, το ΥΠΟΙΚ ανάβει «πράσινο φως» στις εφορίες να επιτρέπουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ακόμη και σε 26 ή και σε 48 μηνιαίες δόσεις.

Η οδηγία αυτή αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους , αν λάβουμε υπόψη πως μέχρι τώρα ο συνήθης αριθμός μηνιαίων δόσεων που χορηγούσαν οι έφοροι δεν ξεπερνούσε τις 15, δεν μπορούσε να είναι κάτω από 100 ευρώ, ενώ πολύ σπάνια, σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι δόσεις μπορούσαν να φθάσουν μέχρι και τις 26!!!

Τα "φρέσκα" στο στόχαστρο

Οι οδηγίες του ΥΠΟΙΚ προς τις εφορίες είναι το «κυνήγι» των οφειλετών να ξεκινήσει χαλαρά το πρώτο τρίμηνο μόνο με τηλεφωνικές οχλήσεις και ειδοποιητήρια και στη συνέχεια να αρχίσουν οι πιέσεις!

Προτεραιότητα αποτελούν οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν, ενώ οι έφοροι έχουν εντολή να μετακινήσουν προσωπικό από άλλα τμήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά τμήματα.

Ψυγεία, πλυντήρια και εφορία σε … 100 δόσεις !!!

Όσον αφορά τη νέα ρύθμιση που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ, αυτή δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από 1-2 μήνες, με την κυβέρνηση να επιδιώκει δυνατότητα αποπληρωμής σε ��ως 100 δόσεις και επιτόκιο που θα κυμαίνεται από 0,5-0,7%, ενώ το υπουργείο, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, εξετάζει το ενδεχόμενο τα πρόστιμα που επιβάλει το ΣΔΟΕ να στέλνονται απ ευθείας σε τράπεζες και όχι στις Εφορίες, πιθανόν μέσω της δυνατότητας εξόφλησης σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών.

Κι όμως το χαράτσι είναι ακόμα εδώ!!!

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, ίσως το υπουργείο Οικονομικών εισπράξει και φέτος το χαράτσι ως έχει και όχι να ενοποιηθούν «χαράτσι και ΦΑΠ» σε ενιαίο φόρο, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα επιβληθεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών αφού καταλήξει στο σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων αναμένεται να το παρουσιάσει στους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top