Εθνική Τράπεζα: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 2.000 υπαλλήλων!

Διαβάστε το μήνυμα που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος στους εργαζομένους

Για πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης που θα αφορά 2.000 εργαζομένους μίλησε o Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Μάλιστα, η ολοκλήρωσή του προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα, ενώ λεπτομέρειες και όροι του προγράμματος πρόκειται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους οι Σύλλογοι των Εργαζομένων της Εθνικής.

Εκείνοι ενημερώθηκαν ήδη για τους άξονες, τη στόχευση και τους βασικούς όρους του προγράμματος, το οποίο όπως έχει δομηθεί ουσιαστικά συνιστά πρόγραμμα εθελούσιας συνταξιοδότησης, χωρίς να προκύπτει καμία επιπλέον επιβάρυνση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και του Προϋπολογισμού.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του κ. Τουρκολιά:

Οι ραγδαίες αλλαγές στην ελληνική οικονομία και ο μετασχηματισμός του τραπεζικού κλάδου σε διεθνές επίπεδο επιτάσσουν κινήσεις προσαρμογής της λειτουργίας της Τράπεζας στα νέα δεδομένα. Η Διοίκηση, σταθμίζοντας το μακροπρόθεσμο όφελος όλων των εργαζομένων και εξετάζοντας κοινωνικά υπεύθυνες επιλογές, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται απόλυτα στον άξονα στρατηγικής, που δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Διοίκησ�� με την ανάληψη των καθηκόντων της, αναφορικά με την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση της λειτουργικής διάρθρωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους υπαλλήλους της Τράπεζας που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και διευκολύνει, με την παροχή σημαντικών κινήτρων, την αποχώρησή τους εφόσον έχουν ήδη θεμελιώσει ή θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης εντός της επόμενης τριετίας, και πιο συγκεκριμένα μέχρι το Μάρτιο του 2016.

Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους, τις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο. Παρά το ασταθές εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον, διασφαλίζονται τόσο τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όσο και ο οικονομικός προγραμματισμός κάθε εργαζομένου. Παράλληλα, εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση ούτε των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ούτε του Προϋπολογισμού, καθώς η Τράπεζα θα επωμιστεί το σύνολο του σχετικού κόστους.

Ταυτόχρονα και εξίσου σημαντικό με την εφαρμογή του προγράμματος, προωθείται και η ανανέωση του προσωπικού, διευκολύνοντας σημαντικά την επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων με αξιοκρατικά κριτήρια και με προφανή οφέλη τόσο για τους ι��ίους όσο και για την Τράπεζα.

Στρατηγικός στόχος της Διοίκησης παραμένει η εξασφάλιση του Ομίλου της Εθνικής ως ακρογωνιαίου λίθου της οικονομίας, της κοινωνίας, της χώρας μας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου θα ανακοινώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το προωθούμενο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, για το οποίο υπήρξε ήδη ενημέρωση των Συλλόγων των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top