Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ για την ανακοίνωση που καλεί σε πτώση της κυβέρνησης με την απεργία

«Φωτιές» άναψε το κάλεσμα της Κουμουνδούρου

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ  με  ΝΔ για την ανακοίνωση που καλεί  σε πτώση της κυβέρνησης με την απεργία
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με αφορμή την ανακοίνωση- κάλεσμα σε πτώση της κυβέρνησης με την απεργία της 20ης Φεβρουαρίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα για τα πολιτικά χαρακτηριστικά και τους στόχους της απεργίας:

«Να πέσει η κυβέρνηση και να ακυρωθούν το μνημόνιο και τα μέτρα.

Ν’ ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση των πολιτικών λιτότητας, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του βασικού μισθού στο επίπεδο προ του μνημονίου.

Να υψώσουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας που θα αποσοβήσει την ανθρωπιστική καταστροφή.

Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό κριτήριο την απασχόληση και γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Να θέσουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί.

Να αναστείλουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, να επαναφέρουμε υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα να ανασυγκροτήσουμε πλήρως, τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου, δημόσι�� εγγυημένα συστήματα Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης για όλους.

Να κάνουμε πραγματικότητα την εναλλακτική απάντηση στην κρίση από την κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τέλος τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, «για να φύγουν το συντομότερο η συγκυβέρνηση της καταστροφής μαζί με την τρόικα των δανειστών και τα μνημόνια»

Η απάντηση της ΝΔ

Στην δική της σκληρή ανακοίνωση, η ΝΔ χαρακτηρίζει «παραληρηματική» και «προκλητική» την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ στην ανακοίνωσή του:

«Με μία παραληρηματική ανακοίνωση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε “ξεσηκωμό”, για να “ρίξει” την Κυβέρνηση, να “κρατικοποιήσει” τις Τράπεζες και να “αναστείλει” τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι συνιστώσες του αποζητούν τον κρατισμό, αποθεώνοντας το λαϊκισμό.

Είναι σαφές πλέον, πως στόχος του κ. Τσίπρα είναι να χτυπήσει, με κάθε τρόπο και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, τον Κοινοβουλευτισμό και την πολιτική νομιμότητα.

Να είναι σίγουρος πως οι μπολσεβικικού τύπου πρακτικές του, δεν θα περάσουν».


​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top