Ρέγκλινγκ: Υπήρχε θέμα με τους πολλαπλασιαστές στην Ελλάδα

«Κάντε μεταρρυθμίσεις και θα σας στηρίξουμε» το μήνυμά του

Ρέγκλινγκ: Υπήρχε θέμα με τους πολλαπλασιαστές στην Ελλάδα
Δεν συμμερίζεται πλήρως την ανάλυση του ΔΝΤ για το θέμα των πολλαπλασιαστών, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας πως θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τα στοιχεία που παρουσιάζει.

Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «υπήρχαν σοβαροί λόγοι που οι πολλαπλασιαστές ήταν μεγαλύτεροι, αλλά αυτό δεν είναι το κεντρικό ζήτημα. Ακόμα και αν τα ξέραμε όλα από την αρχή, κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος, κάθε π��όβλεψη έχει περιθώρια αβεβαιότητας».

Μάλιστα ανέφερε το 2009 οπότε το έλλειμμα είχε φτάσει το 15,6% του ΑΕΠ και έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις.

Όπως είπε «σε μία τέτοια κατάσταση δεν έχει σημασία αν οι πολλαπλασιαστές ήταν 1 ή 1,5. Το βασικό πρόβλημα ήταν να ληφθούν άμεσα αποφάσεις».

Αναφερόμενος στον ελληνικό λαό αναγνώρισε ότι υποφέρει λόγω της κρίσης και εκτίμησε ότι τα 190 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν προς την Ελλάδα βοήθησαν να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top