Άντε πάλι τυχερούληδες! Δε μειώνεται ο κατώτατος μισθός, ούτε αλλάζει ο νόμος για τις απεργίες!

Κατηγορηματικός ο Βρούτσης, επιμένει στη μείωση των 586 ευρώ ο Μέργος!

Άντε πάλι τυχερούληδες! Δε μειώνεται ο κατώτατος μισθός, ούτε αλλάζει ο νόμος για τις απεργίες!

​«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού», επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τις φωτιές που άναψε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι η δήλωση του κ. Μέργου δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τον ίδιο ούτε και την κυβέρνηση, καθώς και ότι στο διάστημα που είναι εκείνος υπουργός δεν έχει τεθεί ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.

«Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη πολύ χαμηλός... και δεν μειώνεται. Τελεία και παύλα. Μόνο προς τα πάνω μπορούμε να κοιτάμε από εδώ και πέρα. Ελπίζω και εύχομαι ακόμη και πριν από τη λήξη του μεσοπρόθεσμου να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού», επισήμανε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν παραχωρεί τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, το υπουργείο οικονομικών με σχετική ανακοίνωση του διαχώρισε και χθες θέση του από τις δηλώσεις του κ. Μέργου, τονίζοντας πως για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.

«Δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου»

Ερωτώμενος για τα σενάρια περί αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί επίσημα από το υπουργείο Εργασίας ζήτημα αλλαγής του νόμου 1264.

«Αν υπήρχε αυτό το ζήτημα θα ήταν κάτω από μια προϋπόθεση. Να υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ.Βρούτσης, τονίζοντας πάντως ότι ο σχετικός νόμος εμφανίζει «συμπτώματα κόπωσης», αναφερόμενος κυρίως σε οργανωτικά θέματα.

Επιμένει ο Μέργος!!!

«Είναι προσωπικές απόψεις. Το θέμα της συζήτησης είναι η ανάπτυξη. Αυτό είναι το ζήτημα για τη χώρα, αυτό ήταν και το θέμα της ημερίδας. Αλλά απομονώθηκαν δέκα δευτερόλεπτα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών στην πρωινή εκπομπή του Mega, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική δήλωση-βόμβα πως είναι υψηλός ο… κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!

Δείτε ένα απόσπασμα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top