Χατζηδάκης: υποχρεωμένη η κυβέρνηση να διευκολύνει τους νέους επιχειρηματίες

Συνάντηση με τη διοίκηση του Hellenic Start up Association

Χατζηδάκης: υποχρεωμένη η κυβέρνηση να διευκολύνει τους νέους επιχειρηματίες
Στο προσκήνιο βρέθηκε σήμερα η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας κατά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start up Association).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για διευκόλυνση της αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως η δημιουργία κέντρων αδειοδότησης επιχειρήσεων, η χρηματοδότηση τοπικών κέντρων ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ κ.α.
«Το βασικό μήνυμα που έστειλαν σήμερα αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες σε μένα είναι πως το κράτος πρέπει να αφήσει ήσυχους τους Έλληνες να στραφούν στην επιχειρηματικότητα, να κάνουν πράξη τα όνειρα τους, να δημιουργήσουν. Και αυτή είναι η βασική υποχρέωση της κυβέρνησης. Και είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας για μας να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνική Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δημήτρης Τσίγκος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και ότι υπάρχουν πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες διαπρέπουν στην κρίση. Στόχος, όπως πρόσθεσε, είναι να γίνει μαζικό το φαινόμενο και να δημιουργηθούν πολλές ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top