Επιτέλους! Ο Στουρνάρας ζητά εξηγήσεις για το λάθος του ΔΝΤ!

Μειώσεις έμμεσων φόρων θέλει να ζητήσει το ΥΠΟΙΚ από την τρόικα!

Επιτέλους! Ο Στουρνάρας ζητά εξηγήσεις για το λάθος του ΔΝΤ!

​Θέμα προσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας υπό το φως των λανθασμένων εκτιμήσεων για την ύφεση έθεσε εμμέσως στο χθεσινό Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Στουρνάρας ζήτησε να εξαχθούν συμπεράσματα οικονομικής πολιτικής από τη συζήτηση για τους λανθασμένους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, που πρακτικώς σημαίνει χαλαρότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ πρέπει να ξεφύγει από τις ακαδημαϊκές αναλύσεις ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην έκθεση του ανώτατου οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ έκανε λάθος στους υπολογισμούς του για την Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών δεν θέλησαν να ανοίξουν τέτοιο θέμα σε αυτή τη φάση, ενώ όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, αν και τόνισαν πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς ωστόσο δεν έδωσαν ούτε το "πράσινο φως" για την επόμενη δόση των 2,8 δις ευρώ!

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει στην τρόικα ακόμη και τη μείωση έμμεσων φόρων (ΦΠΑ όλων των κατηγοριών , τέλη κυκλοφορίας, λοιπούς έμμεσους φόρους κατανάλωσης), η αύξηση των οποίων δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα του ΦΠΑ στην εστίαση και των ειδικών φόρων.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top