Καθηγητής σε μαθήτριες:Πάμε για καφέ να σας δείξω το «ποντίκι» και τις αντοχές μου,φιλιά πονηρά

Η ατιμωρησία στο Δημόσιο ζει και βασιλεύει! Δες σε τι κράτος ζούμε!

Πρώτη δημοσίευση:10:50

Σκανδαλώδεις υποθέσεις στο Δημόσιο που δεν τιμωρήθηκαν ποτέ έρχονται στο φως της δημοσιότητας! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση ενός εκπαιδευτικού ο οποίος παρότι παρενοχλούσε διαδικτυακά τις μαθήτριες του, τιμωρήθηκε με πρόστιμο αποδοχών 40 ημερών για τα αδικήματα της αμέλειας και της ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας!!

Πιάστε το … «ποντίκι»!!!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καθηγητής Πληροφορικής ενώ δίδασκε, επισκεπτόταν σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο και συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με δύο μαθήτριες στις οποίες έδωσε τον αριθμό του κινητού του για να επικοινωνήσουν μαζί του.

Τις προσκάλεσε μάλιστα, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, για καφέ, προέβαλε τον εαυτό του ως γυμνασμένο άντρα με αντοχές και έστειλε σε μαθήτρια το μήνυμα «φιλάκια πολλά και πονηρά».

Μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Ρακιντζής άσκησε ένσταση καθώς θεώρησε μικρή την ποινή που του επιβλήθηκε, μάταια όμως καθώς πρόσφατα του αφαιρέθηκε το δικαίωμα αυτό!

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απροθυμία των δικαστικών λειτουργών να συμμετάσχουν στα νέα όργανα και την ολιγωρία αρκετών υπουργών να επισπεύσουν τη συγκρότηση τους, έχουν ως αποτέλεσμα να λειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια με την παλιά τους σύνθεση. Η πλειοψηφία των μελών είναι δημόσιοι υπάλληλοι και στις περισσότερες περιπτώσεις αθωώνουν τους ελεγχόμενους συναδέλφους για να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα!!

Υπέγραφαν πρακτικά επιτροπών που δεν συνεδρίαζαν και έδιναν "επιδόματα" για 10 χρόνια!

Με πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο υπάλληλος που κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος και αμέλεια. Η συγκεκριμένη υπάλληλος προώθησε για υπογραφή πρακτικά της επιτροπής που δεν είχε συνεδριάσει. Αν και το πειθαρχικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας αθώωσε την υπάλληλο και αποφάσισε την παύση της πειθαρχικής δίωξης, η ένσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επανέφερε το θέμα προς διερεύνηση και απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Ένσταση άσκησε ο Λ. Ρακιντζής σε απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου Περιφέρειας που αθώωσε αναπληρωτή προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης για το αδίκημα της αμέλειας και της ατελούς ή μη έγκαιρης εκπλήρωσης καθήκοντος. Ο συγκεκριμένος προϊστάμενος δεν έλεγξε ως όφειλε τον υφιστάμενο του, στον οποίο είχε αναθέσει όλη την διαδικασία της καταβολής επιδομάτων σε άτομα με ειδικές ανάγκες μέσω τραπέζης. Ο υφιστάμενός του, αξιοποιώντας τα κενά στο σύστημα πληρωμής των επιδομάτων σε ΑΜΕΑ, εξέδιδε επί μία δεκαετία, 2001 - 2010, επιταγές προνοιακών επιδομάτων ύψους 741.514,97 ευρώ σε δύο άτομα που δεν ήταν δικαιούχοι.

Σαμαράς: Μην καθυστερείτε!

Μένει να δούμε αν θα γίνει πράξη η εντολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς να προχωρήσουν τάχιστα την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δικαίου, με παράλληλη ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να αυξηθούν οι έλεγχοι των πειθαρχικών παραπτωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων που σε αρκετές περιπτώσεις τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη και αθωώνονται στα πειθαρχικά συμβούλια.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top