«Σπιντάρει» η κυβέρνηση για την κατάρτιση των προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Το υπουργείο Ανάπτυξης αρχίζει τον σχεδιασμό

«Σπιντάρει» η κυβέρνηση για την κατάρτιση των προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014-2020

​«Ανεβάζει» ταχύτητα η κυβέρνηση προκειμένου να σχεδιαστεί το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής που δίνει στην Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια συνολικού ύψους 18,5 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα εξασφαλίζει 14,5 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 και 1,8 δισ. ευρώ από το διαρθρωτικό σκέλος της αγροτικής πολιτικής, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου στη χώρα μας αναμένεται να δοθούν επιπλέον πόροι ύψους 2 δις ευρώ το 2016 όταν θα αναθεωρηθούν τα ποσοστά συμμετοχής της λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του ΑΕΠ από την κρίση.

Η χώρα μας θα ενισχυθεί και από το ταμείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που συστήνεται με τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ θα λάβει και 500 εκατ. για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Το «κλειδί» έχει τώρα στα χέρια του το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου το επόμενο διάστημα και μέχρι το καλοκαίρι να σχεδιάσει το νέο ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να «ξεκλειδώσει» τα κονδύλια και να μη χαθεί ούτε ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διαχειριστικών Αρχών ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός των προγραμμάτων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top