Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι απολύσεις στο δημόσιο

Δείτε ποιους κλάδους αφορά το πρώτο "κύμα"

Χρονοδιάγραμμα με στοχευμένες απολύσεις και αποτελεσματική κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ζητά η τρόικα μέχρι το τέλος του 2013.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε σε συνάντηση τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, όπως σας είχαμε πει, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις δημοτικές επιχειρήσεις θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 25.000 που έχουν απαιτήσει οι εκπρόσωποι των δανειστών ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, νομοσχέδιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης που θα κατατεθεί τον Μάρτιο προβλέπει την κατάργηση και συγχώνευση 400 φορέων που απασχολούν 8 χιλιάδες υπαλλήλους.

Τις τρεις βασικές κατευθύνσεις της διαθεσιμότητας θα αποτελέσουν ο χώρος της παιδείας, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το ζήτημα στο βίντεο που ακολουθεί…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top