Θα τρελαθούμε: Μαθητές Λυκείου και φοιτητές θα... φορολογούνται!

Κάντε κλικ και δείτε τι προβλέπει η νέα διάταξη

Είσαι 18 ετών φοιτητής ή… μαθητής και (φυσικά) δεν έχεις δουλειά; Δεν έχει σημασία… θα φορολογηθείς!

Υπόχρεοι να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να υποβάλλουν φορολογική δήλωση –με την οποία μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν- είναι σύμφωνα με νέα διάταξη εκατοντάδες χιλιάδες 18χρονοι, παρόλο που μπορεί ακόμα να πηγαίνουν σχολείο ή να σπουδάζουν!!!

Σύμφωνα με την νέα φορολογική νομοθεσία όλοι οι νέοι που έχουν κλείσει τα 18 πρέπει να υποβάλλουν την δήλωση τους.

Οι δηλώσεις αυτές βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα «χρεώνονται» αυτόματα κατά την εκκαθάριση τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ.

Επομένως θα θεωρούνται ότι υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν θα αναγνωρίζονται ούτε σαν προστατευόμενα μέλη.

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να θεωρούνται ότι απέκτησαν τεκμαρτό εισόδημα 3.00 ευρώ το 2012, το οποίο είναι μεν αφορολόγητο, αλλά θα πρέπει να καλυφθεί κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών!!!

Αλλιώς θα πρέπει ο 18χρονος, που συντηρείται από την οικογένεια του, να πληρώνει φόρο 10% των 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει από τις αποδείξεις.

Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει βέβαια ότι μέσω… τεράστια γραφειοκρατίας μπορεί να «αποδείξει» ότι δεν είναι… ελέφαντας, όμως και αυτό ενδέχεται να πρέπει να γίνει μετά την υποβολή της δήλωσης και την εκκαθάριση και εφόσον πειστεί ο εφοριακός.

Πιάσ’ το αυγό και κούρευ’ το!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top