Μικρότερο το τελικό ��ρωτογενές πλεόνασμα

Στη Βουλή το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο

Στη Βουλή κατατίθεται ��πό το υπουργείο Οικονομικών το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -2016.

Η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, το οποίος είχε αρχικά παρουσιασθεί τον Οκτώβριο 2012, είναι το βασικό προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής έχει ήδη λάβει την έγκριση της τρόικας.

Tα προσδιορισμένα μέτρα του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι χαμηλότερα από το αρχικό σχέδιο και διαμορφώνονται πλέον στα 13,3 δισ. ευρώ, αντί των 13,5 δισ. ευρώ.

Αναθεωρημένος είναι και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, το οποίο η Κυβέρνηση το τοποθετεί στο 0,3% του ΑΕΠ, έναντι 0,4% του ΑΕΠ που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός (η τρόικα προβλέπει 0% πρωτογενές πλεόνασμα).

Η ψήφισή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου θα πρέπει να γίνει έως 18 Φεβρουαρίου προκειμένου η αποφασίσει η ομάδα εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης (Eurogroup Working Group) να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top