Κάποιοι «κάνουν» τις πάπιες, άλλοι κάνουν «κωλοτούμπες» και άλλοι «καρφώνουν» όπως το ΝΒΑ!

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ!

Μια μεγάλη «κωλοτούμπα» έκανε o πρώην συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Αγγελόπουλος, ο οποίος αφού είδε ενώπιον της επιτροπής το νέο CD που ξαναέστειλαν οι Γάλλοι τον Δεκέμβριο, είπε πως είναι το ίδιο με εκείνο που είχε επεξεργαστεί ο ίδιος, το αντίθετο δηλαδή με αυτό που περιέγραψε προχθές!!!

Για όσους δε θυμούνται... ο κος Αγγελόπουλος ο οποίος εργάστηκε στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών από τον Μάρτιο του 2010 ως συνεργάτης επί θεμάτων πληροφορικής και χρηματοοικονομικών, στην προηγούμενη κατάθεση του ξεκαθάρισε στους οικονομικούς εισαγγελείς πως ήταν ο άνθρωπος που -με εντολή του πρώην υπουργού- δημιούργησε τη λίστα με τα 20 ονόματα των μεγαλοκαταθετών αφού αντέγραψε τη λίστα σε υπολογιστή του υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι τη λίστα την έσβησε στη συνέχεια από τον υπολογιστή και δεν είναι αυτός που έκανε τη μετεγγραφή της σε usb! Σύμφωνα με τα όσα αρχικά ισχυρίστηκε, στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Αγγελόπουλος, η λίστα που πήραμε τέλη του 2012 από τη Γαλλία είναι διαφορετική από αυτή που πήραμε το 2010!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές της επιτροπής απόρησαν σχετικά με το πώς ο Γ. Αγγελόπουλος επεξεργάστηκε ένα αρχείο στη γαλλική γλώσσα χωρίς να ξέρει Γαλλικά, ενώ και οι απαντήσεις του σε σχέση με τα ποσά που αναγράφονται στο αρχείο δημιούργησαν ερωτηματικά, αφού, όπως έλεγαν οι βουλευτές, οι απαντήσεις του δεν έδειχναν άνθρωπο που γνώριζε και έχει επεξεργαστεί το συγκεκριμένο αρχείο.

Νωρίτερα, στην κατάθεσή του στην επιτροπή ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλος, άφησε σαφείς αιχμές κατά του προκατό��ου του, Γ. Διώτη, αφού, όπως φέρεται να είπε προς τους βουλευτές, «θα έπρεπε να είχε ενεργήσει από μόνος του, να είχε προχωρήσει την έρευνα και να μην περιμένει καμία πολιτική εντολή από κανέναν».

Υπενθυμίζουμε πως χθες, σε μία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης μαζί με τον Γ. Αγγελόπουλο μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να εντοπίσουν τους υπολογιστές στους οποίους ο συνεργάτης του Γ. Παπακωσταντίνου αντέγραψε το CD της λίστας Λαγκάρντ και κατέσχεσαν τους σκληρούς δίσκους τριών εξ αυτών, προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε αλλοίωση της λίστας.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του υπευθύνου τήρησης πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών επί ημερών του Γ. Παπακωσταντίνου, Ν. Χρηστίδη, ο οποίος καταθέτοντας στην επιτροπή φέρεται να είπε πως κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών (στον ανασχηματισμό του Ιουνίου του 2011) ο κ.Παπακωνσταντίνου ζήτησε και πήρε μαζί του ολόκληρο το απόρρητο πρωτόκολλο του υπουργού, μαζί με δύο κούτες με διάφορα έγγραφα!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top