Στα παπάκια τους μας γράφουν οι Γερμανοί!Δεκάρα δε δίνουν για τα πιτόγυρα και τα μυδοπίλαφα μας

Μόνο το 0,8% των τουριστών θα έρθει στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι θα πάνε Τουρκία!

Μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για την Ελλ��δα τα συμπεράσματα τουριστικής μελέτης που εκπόνησε το γερμανικό ίδρυμα «Stiftung für Zukunftsfragen» και τα οποία παρουσιάσθηκαν χθες στο Αμβούργο.Αν και φέτος οι Γερμανοί έχουν μεγάλη διάθεση για ταξιδάκια, η Ελλάδα δεν θα είναι στους προορισμούς που θα επιλέξουν!!!

Μιλώντας στην Deutsche Welle ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ινστιτούτου, καθηγητής Ούλριχ Ράινχαρντ, τόνισε πως μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σκοπεύει φέτος να κάνεις διακοπές στην Ελλάδα.

«Αυτό σημαίνει ότι ούτε ο ένας στους εκατό δεν σκοπεύει να ταξιδέψει σε ελληνικούς προορισμούς. Πριν από έναν χρόνο, το 5% των Γερμανών δήλωνε ότι θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.Έχουμε να κάνουμε με μια σαφή υποχώρηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά», λέει ο γερμανός καθηγητής.

Κάνοντας βέβαια ένα flash back στα στοιχεία των προηγούμενων ετών, δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς ότι οι Γερμανοί δεν μας… γουστάρουν και αποφεύγουν τα τελευταία χρόνια κάθε τι ελληνικό! Πιο συγκεκριμένα, το 2012 το ποσοστό των Γερμανών που έκανε διακοπές στην Ελλάδα ήταν 1,7%. Το 2009, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, ήταν 3,3%.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ μακριά από τα αποτελέσματα του 2009 στον τουριστικό τομέα. Από τη μία πλευρά η εικόνα της χώρας στη Γερμανία δεν είναι η καλύτερη, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο που έχουν ελκυστικές προσφορές για τους Γερμανούς. Υπό την έννοια αυτή δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το 2013 πολλοί Γερμανοί θα προτιμήσουν την Τουρκία, την Ισπανία ή την Ιταλία», δήλωσε ο Ράινχαρντ.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας παραδέχεται ότι η ειδησεογραφία για την Ελλάδα δεν είναι πλέον τόσο αρνητική, ωστόσο, η εικόνα της χώρας δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

«Η εικόνα της Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από 6 μήνες, ωστόσο το κυριότερο πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται: οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν στρέφονται σε άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς», διευκρινίζει ο γερμανός καθηγητής.

“Nine” στην Ελλάδα, “Ja” στην Τουρκία

Σύμφωνα με την έρευνα οι Γερμανοί, διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη σε σχέση για παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία είναι συμφέρουσα. Οι τιμές στην Ελλάδα κινούνται στο επίπεδο περίπου της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, φέτος περισσότεροι Γερμανοί θα στραφούν προς την Τουρκία όπου νομίζουν ότι οι διακοπές τους θα είναι φθηνότερες!!!!

Τραγική ειρωνεία …. πως ακόμη και οι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Τουρκία!! Σπάνε κόκκινο στην τηλεθέαση τα σίριαλ με τις... Σιλά, Σεχραζάτ, Χουρρέμ, Χαντιτζέ Σουλτάν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top