Γ.Στουρνάρας: Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά!

Δείτε όλη την τηλεοπτική συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ στο Bloomberg

Γ.Στουρνάρας: Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά!

Πεπεισμένος πως η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης από τα τέλη του 2013 εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η χώρα φαίνεται να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταθετών.

«Ο πιο σημαντικός μας οδηγός είναι η μείωση του φόβου ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε ο υπουργός σε χθεσινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Αυτό είναι ο καταλύτης. Τώρα οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και αρχίζουν να φέρνουν ξανά τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες», πρόσθεσε.

Ο Έλληνας υπουργός είπε ακόμη ότι «υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει», δίνοντας ως παραδείγματα την αύξηση των τιμών των ομολόγων και τις εισροές καταθέσεων στις τράπεζες.

Ο κος Στουρνάρας δε δίστασε πάντως να παραδεχτεί πως το 2013 θα είναι «μία πολύ δύσκολη χρονιά», υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τη συνεχιζόμενη κοινωνική αναταραχή.

«Έχουμε περικόψει μισθούς, επιδόματα, οι φόροι είναι υψηλοί και για αυτό θα διανύσουμε μία σκληρή χρονιά. Οι αγρότες είναι στους δρόμους, οι ναυτεργάτες επίσης. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», προσέθεσε ο υπουργός.

Το δίκτυο έκανε αναφορά και στην ψυχραιμία του υπουργού μετά τη σφαίρα που εστάλη τις προηγούμενες ημέρες στο γραφείο του, καθώς και στην «αναμνηστική» τρύπα στο παράθυρο από σφαίρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων από παλαιότερη διαδήλωση.

«Εκτός αγορών από τον Απρίλιο του 2010, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που λαμβάνει δύο πακέτα βοήθειας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ανάκαμψη της οικονομίας της και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις», επισημαίνει το Bloomberg.

Σχολιάζοντας τις αποκρατικοποιήσεις ο κος Στουρνάρας δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες πώλησης της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ, που είναι και οι σημαντικότερες».

Ερωτώμενος για μια ενδεχόμενη μείωση του χρέους, ο υπουργός τόνισε ότι «οποιαδήποτε μείωση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη και θα χαιρέτιζα μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων».

Ακόμη, μίλησε για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών».
Δείτε ΕΔΩ όλη την τηλεοπτική συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top