ΠΡΟΣΟΧΗ: Απογραφή συντάξεων χηρείας, άγαμων θυγατέρων, ανήλικων τέκνων

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών

Ο ενιαίος τρόπος απογραφής δικαιούχων συντάξεων αιτίας θανάτου (συντάξεις χηρείας, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με την συνδρομή υπηρεσιακών παραγόντων και από τα υπουρ­γεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η υλοποίηση της ειδικής αυτής απογραφής θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με την υποστήριξη κυρίως του υπουργείου Εσωτερικών, με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους καθώς σε πρώτη φάση θα γίνει με την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων και σε δεύτερη φάση, εφόσον υπάρξουν κενά και αποκλίσεις, θα προχωρήσουμε σε αυτοπρόσωπη παρου­σία των δικαιούχων. Με την ολοκλήρωση και αυτής της ειδικής απογραφής –που θα είναι η τε­λευταία- θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πλήρη εκκα­θάριση όλων των ασφαλιστικών ταμείων από καταχρηστικές συντάξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top