Ε ρε Ζούκερμπεργκ που σας χρειάζεται!Τώρα έχασαν και τα κλειδιά του θησαυροφυλακίου της Βουλής!

Χαμός στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ μετά την κατάθεση Αγγελόπουλου

​Η χθεσινή κατάθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου άλλαξε τα δεδομένα στην Προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος εργάστηκε στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών από τον Μάρτιο του 2010 ως συνεργάτης επί θεμάτων πληροφορικής και χρηματοοικονομικών είχε αρχικά καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς πως ήταν ο άνθρωπος που -με εντολή του πρώην υπουργού- δημιούργησε τη λίστα με τα 20 ονόματα των μεγαλοκαταθετών αφού αντέγραψε τη λίστα σε υπολογιστή του υπουργείου. Ωστόσο, είχε διευκρινίσει ότι τη λίστα την έσβησε στη συνέχεια από τον υπολογιστή και δεν είναι αυτός που έκανε τη μετεγγραφή της σε usb.

Ωστόσο χθες στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε πως η λίστα που πήραμε τέλη του 2012 από τη Γαλλία είναι διαφορετική από αυτή που πήραμε το 2010, προκαλώντας έτσι την διακοπή της συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Αγγελόπουλος έδωσε μια διαφορετική εικόνα για το περιεχόμενο του cd από αυτή την εικόνα που υπήρχε μέχρι τώρα σε σχέση με το cd που ήρθε πριν λίγες μέρες από τη Γαλλία. Ο κος Αγγελόπουλος απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις του κου Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή είπε ότι το Cd που εκείνος άνοιξε είχε μέσα ένα αρχ��ίο excel , όμως ο κος Φλωράτο�� που κατέθεσε στην επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα είπε πως το cd που πήρε πρόσφατα από την Γαλλία είχε πέντε αρχεία και συγκεκριμένα είχε δύο αρχεία pdf , δύο αρχεία excel και ένα αρχείο word.

Με αφορμή όλα αυτά λοιπόν, σήμανε συναγερμός στην προανακριτική με τους βουλευτές να ζητούν να πάρουν το cd που φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο της Βουλής για να το δουν τόσο οι ίδιοι όσο και ο κος Αγγελόπουλος.Μάταια, όμως αφού…. χάθηκαν τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου!!!

Έτσι, οι βουλευτές της προανακριτικής αναγκάστηκαν να περιμένουν περίπου μισή ώρα ώσπου βρέθηκαν τελικά τα κλειδιά, όμως η συνεδρίαση μετά από παρατράγουδα διακόπηκε και συμφωνήθηκε το επίμαχο cd να το υπογράψουν όλοι οι β��υλευτές και να μπει σε άλλο φάκελο πάλι με τις υπογραφές όλων και επίσης το κλειδί του χρηματοκιβωτίου να μπει σε άλλο φάκελο, τον οποίο να υπογράψουν όλοι οι βουλευτές και αυτός ο φάκελος να δοθεί στον φρούραρχο της Βουλής. Και όλα αυτά, εξαιτίας του φόβου να μην αλλοιώσει κάποιος μέσα στη νύχτα το επίμαχο cd!!!

Αν και ο κος Βαρβιτσιώτης της ΝΔ που προήδρευε εκείνη τη στιγμή στην επιτροπή χαρακτήρισε την όλη διαδικασία "προσβλητική" για τη διαδικασία της Βουλής, παρά ταύτα αυτή η διαδικασία έγινε .

Σήμερα, το cd έφτασε στην προανακριτική, το είδαν οι βουλευτές και αντιλήφθησαν ότι το περιεχόμενο του είναι ίδιο με αυτό που υποστηρίζει ο κος Φλωράτος. Μένει τώρα να δούμε τι θα πει ο κος Αγγελόπουλος μό��ις δει και αυτός το cd, γιατί αν επιμείνει στην δική του εκδοχή πως το cd που είχε παραλάβει είχε μόνο ένα αρχείο, τότε προκύπτει ένα θέμα ποιο cd είναι δηλαδή το κανονικό, και αν αυτό που ήρθε πρόσφατα από τη Γαλλία είναι ίδιο με αυτό που είχε δοθεί αρχικά στον κο Παπακωνσταντίνου.

Βίντεο MEGA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top