Αποκλειστικό: Ίσως ο ενιαίος φόρος για τα αγροτεμάχια να πάει από το 2014 και μετά

«Δεν θα επηρεαστεί ο στόχος των 3 δισ.» ξεκαθαρίζουν από το υπουργείο

Να προτείνει η εφαρμογή της επέκτασης του ενιαίου φόρου στα αγροτεμάχια να μην ισχύσει από το 2013 αλλά από το 2014 εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών.

Το καθεστώς που τελικώς θα αποφασισθεί για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, με ξεχωριστή κλίμακα από αυτή των φυσικών προσώπων και διαφορετική από εκείνη των νομικών προσώπων, ο τρόπος που θα υπολογισθούν οι αξίες για εκτός σχεδίου αγρούς και βοσκοτόπια, η ανυπαρξία αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού των αξιών αυτών και οι εξαιρέσεις στις οποίες θα καταλήξουν οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι, κάνει το υπουργείο Οικονομικών να κρατά αυτή την πρόταση στο πίσω μέρος του μυαλού του. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να το αποδεχθεί και η τρόικα.

Πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, για φέτος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι σχεδόν διασφαλισμένα τα έσοδα των 3-3,2 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί και στον Προϋπολογισμό.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι αποσυμπιέζονται και οι πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο που υπάρχουν και εκφράζονται τόσο από βουλευτές της Ν.Δ. όσο και από τα κόμματα που στηρίζουν τη Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

Γιώργος Νικολόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top