Χ. Ράιχενμπαχ για κονδύλια ΕΣΠΑ: ελπίζουμε σε καλύτερη προσφορά για την Ελλάδα

Τι δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Κ.Χατζηδάκη

Καλύτερη προσφορά για την Ελλάδα σχετικά με τη διανομή των διαρθρωτικών κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, προσδοκά ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, όπως δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Ράχενμπαχ ζήτησε να υπάρξει κάποια κατανόηση για το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία δύο - τρία χρόνια έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ και πρόσθεσε ότι αυτό δεν αποτυπώνεται πλήρως στα οικονομικά στοιχεία βάσει των οποίων γίνεται αυτός ο καταμερισμός.

«Πιστεύω όμως θα υπάρξει κατανόηση ως προς την ειδική περίπτωση της Ελλάδας» επισήμανε.

Ο κ. Ράιχενμπαχ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο ζήτησε να μην αντιμετωπίζεται μόνο σαν εισπρακτικό, αλλά και σαν μέσο εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα προωθηθεί προς κατάθεση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές προμήθειες ύστερα από τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε.
Ανακοίνωσε επίσης ότι αποφασίστηκε από κοινού με την Task Force να συσταθεί μια κοινή Ομάδα Διοίκησης Έργου, η οποία θα έχει αντιπροσώπους της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, του υπουργείου Ανάπτυξης και της Task Force. «Προσπαθούμε πραγματικά να εφαρμόσουμε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο στις δημόσιες συμβάσεις, είτε είναι προμήθειες, είτε είναι υπηρεσίες, είτε είναι έργα και συζητήσαμε και για το ΕΣΠΑ» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Για το ΕΣΠΑ επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση είναι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ με αφορμή τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την ύφεση, επισήμανε ότι για την ειδική περίπτωση της Ελλάδας πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη μέριμνα στην κατανομή των κονδυλίων.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top