Πάμε στοίχημα; Θα φορολογούν έως και 20% τα κέρδη των παικτών του ΟΠΑΠ!

Παίζετε ΠΡΟΠΟ, Στοίχημα και Τζόκερ; Δείτε τι φόρο θα πληρώνετε εάν κερδίσετε!

Υπουργείο Οικονομικών – Παίκτες ΟΠΑΠ, σημειώσατε… 1!

Όπως ανακοινώθηκε, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, τροποποιείται η φορολόγηση των κερδών των παικτών του ΟΠΑΠ.

Πλέον, η φορολογία των κερδών διαμορφώνεται στο 0% για τα κέρδη των παικτών κάτω των 100 ευρώ, 15% για τα κέρδη των παικτών μεταξύ 100 και 500 ευρώ, και 20% για τα κέρδη των παικτών από 500 ευρώ και άνω! Δηλαδή θα «πληρώνετε» στην εφορία (θα κατακρατούνται από τα κέρδη) έως και το 20% της έμπνευσης σας που κέρδισε!

Υπενθυμίζεται ότι το «παλαιό» καθεστώς ήταν πιο ευνοϊκό για τους παίκτες του ΟΠΑΠ καθώς προέβλεπε αφορολόγητο για τα πρώτα 100 ευρώ και συντελεστές 10% για τα ποσά από 101 έως 1.000 ευρώ και 15% για κέρδη από 1.001 ευρώ και πάνω.

Έτσι ενώ πχ. σε κέρδη 200 ευρώ σε παιχνίδι του ΟΠΑΠ, σήμερα παίρνετε «καθαρά» 180 ευρώ ενώ με τον καινούργιο νόμο θα πάρετε 170 ευρώ. Αντίστοιχα, για κέρδη 600 ευρώ σε παιχνίδι του ΟΠΑΠ σήμερα παίρνετε «καθαρά» 540 ευρώ, ενώ με τον καινούργιο νόμο θα πάρετε στο χέρι 480 ευρώ!

Σύμφωνα με το υπουργείο, η απόφαση αυτή έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία -σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών- απάντησε θετικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top