Ανασφάλιστο το όχημα; Παίρνεις πρόστιμο και χάνεις τα χαρτιά σου!

Δες τις «καμπάνες» που σε περιμένουν

Ανασφάλιστο το όχημα; Παίρνεις πρόστιμο και χάνεις τα χαρτιά σου!

Βαρύς αχός ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν: αυστηρές ποινές για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα προβλέπει διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου!

Αν δεν έχεις ασφαλίσει το «σαραβαλάκι», το ΥΠΟΙΚ σου έχει «πακέτο»:

- Αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

- Πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Εκτός από τους ελέγχους που θα πραγματοποιεί η Τροχαία, τα ανασφάλιστα οχήματα θα «τσιμπάει» και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), η οποία ορίζεται από τη σχετική διάταξη ως αρμόδια υπηρεσία!

Αφού σε τσεκάρει μέσω των βάσεων δεδομένων που υπάρχουν, η Γ.Γ.Π.Σ. θα σου στέλνει γραμματάκι στο σπίτι, με το οποίο θα σου δίνει προθεσμία 8 ημερών για να δώσεις εξηγήσεις για το ανασφάλιστο όχημα! Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου στην περίπτωση αυτή απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική επιχείρηση της Ειδοποιητήριας Επιστολής και παραβόλου υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Αν δεν εμφανιστείς στην Γραμματεία, τότε τα στοιχεία του οχήματός σου θα αποστέλλονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου και... θα το «’βρεις» από εκεί!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top