«Κόκκινες γραμμές» στο χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, λέει ο Ιερώνυμος

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος

«Κόκκινες γραμμές» στο χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, λέει ο Ιερώνυμος

Για «κόκκινες γραμμές» στο θέμα του χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους κάνει λόγο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος σε συνέντευξή του, ενώ αφήνει αιχμές προς την κυβέρνηση λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη στο ζήτημα της αποδέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας και ότι η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο.

«Ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας στην πράξη έχει γίνει. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για χωρισμό, αλλά για καθορισμό διοικητικών αρμοδιοτήτων των δύο θεσμών. Ασφαλώς και υπάρχουν "κόκκινες γραμμές" από πλευράς Εκκλησίας», αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος στην εφημερίδα «Επενδυτής».

Για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας τονίζει ότι πρόκειται για θεμελιώδες ζήτημα: «εδώ και πολύ καιρό συζητάμε με τους εκπροσώπους της Πολιτείας για την αποδέσμευσή της, όμως ακόμη δεν έχει επιτευχθεί κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα».

«Πώς θα γίνει η παραχώρηση γης όταν οι θεσμοί -Εκκλησία και Πολιτεία- δεν γνωρίζουν πόσες εκτάσεις υπάρχουν και που; Επομένως είναι αναγκαίο να αποτυπωθούν σε καταλόγους και επί της βάσει αυτών να πραγματοποιηθούν οι παραχωρήσεις με ορισμένες προϋποθέσεις», καταλήγει ο αρχιεπίσκοπος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top