Σε σύσκεψη υπό τον Στουρνάρα οι αποφάσεις για τη φορολογία στα ακίνητα

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση οι αντικειμενικές αξίες

Σε σύσκεψη υπό τον Στουρνάρα οι αποφάσεις για τη φορολογία στα ακίνητα
Σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα επιχειρηθεί να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» της φορολογίας στα ακίνητα, μετά την «ομοβροντία» επιθέσεων που έχει δεχτεί από βουλευτές της ΝΔ για το ίδιο ζήτημα. Δεδομένη είναι και η μεγάλη πίεση να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε σε μεγάλη πτώση τις αξίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «μικρός» συντελεστής στον φόρο ακίνητης περιουσίας δεν θα είναι 0,5%, αλλά τουλάχιστον 1% και θα φθάνει ακόμη και στο 3-4% στα ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας!
Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν σε επίπεδο αντιδράσεων από το τι θα γίνει τελικά με τις αντικειμενικές αξίες, καθώς ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεφωνική του παρέμβαση χθες στο Mega άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά και χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση.
Στελέχη του ΥΠΟΙΚ πάντως διευκρινίζουν ότι οι ανακοινώσεις που θα κάνει εντός του μήνα ο κ. Στουρνάρας δεν αφορούν την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται εφεξής ο προσδιορισμός τους!

Υποστηρίζουν επίσης ότι με δεδομένη την απαίτηση της τρόικας να εισπραχθούν 3,2 δις ευρώ από την φορολογία στα ακίνητα, αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που μειωθούν οι τιμές σε κάποια ζώνη, θα πρέπει να αυξηθούν σε κάποια άλλη!

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top