Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο Ηλίας Κλης

"Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκα το Παρίσι"

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο Ηλίας Κλης

​"Παρέμεινα πρέσβης στο Παρίσι μέχρι το 2002. Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκα τη Γαλλική πρωτεύουσα", φέρεται να κατέθεσε ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γαλλία Ηλίας Κλης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα.

Όσον αφορά τους χειρισμούς του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνου Χαλαστάνη για να φτάσει το CD με τα αρχεία των ελλήνων καταθετών στην Αθήνα, φέρεται να είπε πως δεν βλέπει τίποτε παράδοξο στη διαδικασία.

Ο Ηλ. Κλης κλήθηκε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής μετά από δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης σύμφωνα με τις οποίες ήταν ο πρώτος παραλήπτης της επίμαχης λίστας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην προανακριτική επιτροπή δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την ιδιότητά του ως συμβούλου του ΣΕΒ, αλλά και ως ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας με τη Ρωσία. Επίσης δέχθηκε και ερωτήματα για τη συγγενική σχέση που τον συνδέει με τον κ. Σαμαρά, την οποία επιβεβαίωσε λέγοντας ότι είναι δεύτερα ξαδέλφια. Επίσης προέκυψε και μακρινή εξ αγχιστείας συγγένεια με το μέλος της προανακριτικής επιτροπής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Μέλη της Επιτροπής επικαλούνται απάντηση που είχε δώσει ο Ηλίας Πλασκοβίτης όταν, καταθέτοντας, φέρεται να δήλωσε ότι είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρεσβευτή ενόψει της έλευσης της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα. Ταυτόχρονα όμως, επισημαίνουν ότι «μια τέτοια συνομιλία δεν την επιβεβαίωσε ο κ. Χαλαστάνης» και συνεπώς «είναι ζητούμενο ποιο πρόσωπο εννοούσε ο κ. Πλασκοβίτης αν όχι τον κ. Χαλαστάνη».

Η συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής αναμένεται πολύωρη καθώς, μετά την αποχώρηση του Ηλ. Κλη, στην επιτροπή προσήλθε να καταθέσει η Χρύσα Χατζή, διευθύντρια στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top