Ανάσα ζωής για 100.000 Έλληνες με το «εισιτήριο παροχής υπηρεσιών υγείας»

Θα ισχύει για τη διετία 2013-14 – Τι προβλέπει και ποιους αφορά

Ανάσα ζωής για 100.000 Έλληνες με το «εισιτήριο παροχής υπηρεσιών υγείας»

Ανάσα ζωής δίνει το διετές πρόγραμμα για τη δωρεάν πρόσβαση πολιτών που έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το πρόγραμμα προβλέπει πρόσβαση μέσω «εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας» για 100.000 πολίτες ανά έτος για τη διετία 2013-14.

Όπως διευκρινίζεται με έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για τους άπορους ασθενείς, το υπουργείο έχει εισηγηθεί την άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, που θα έχει ως στόχο την επ��ναξιολόγηση και τον επανακαθορισμό -λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας- των κριτηρίων, προϋποθέσεων, διαδικασιών και κατηγοριών ατόμων που θα δικαιούνται πρόσβαση στο ειδικό καθεστώς δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.

Όλη δράση θα ενταχθεί στην Δ΄ Προγραμματική Περίοδο για δύο χρόνια, για το 2013 και το 2014, ενώ οι δαπάνες του όλου προγράμματος προσεγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης θα ενταχθούν και άλλες δράσεις, όπως η «Υγεία κατ΄ οίκον» και οι εμβολιασμοί παιδιών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top