Citibank: εξετάζει αποχώρηση και από άλλες χώρες

Για να εξοικονομήσει κόστος

Citibank: εξετάζει αποχώρηση και από άλλες χώρες
Η Citigroup εξετάζει την αποχώρηση της από την λιανική τραπεζική σε περισσότερες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να τονώσει τα κέρδη, σύμφωνα με δύο καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters.

Τον Δεκέμβριο, η Citigroup ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την λιανική τραπεζική από πέντε χώρες – το Πακιστάν, την Παραγουάη, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ουρουγάη – στο πλαίσιο σχεδίου για την εξοικονόμηση 1,1 δισ. δολαρίων το χρόνο και την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας.

"Υπάρχουν και άλλες στη λίστα" σημείωσε καλά πληροφορημένη πηγή.

Η τράπεζα εξετάζει εδώ και μήνες ποιες χώρες και προϊόντα θα κόψει, είπε η πηγή, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει κάποια από τις επιπρόσθετες χώρες.

Σημειώνεται ότι η Citigroup είναι μια από τις πιο διεθνοποιημένες τράπεζες των ΗΠΑ, προσφέροντας υπηρεσίες σε καταναλωτές σε 40 από τις 100 χώρες στις οποίες έχει κάποια δραστηριότητα.

Ωστόσο, εκτός των ΗΠΑ, μόνο τρεις χώρες – το Μεξικό, η Ν. Κορέα και η Αυστραλία – αντιστοιχούν για το 50% των δανείων της τράπεζας σε καταναλωτές και η παρουσία της τράπεζας σε πολλές χώρες είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
"Από τη στιγμή που δεν έχουν κάποια αξιοσημείωτη παρουσία, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί" ανέφερε αναλυτής στο Reuters.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top