Αισιόδοξη η Μέρκελ, επιφυλακτικός ο Μόντι!

Συνάντηση για τον μακροπρόθεσμο Προϋπολογισμό της ΕΕ

Αισιόδοξη η Μέρκελ, επιφυλακτικός ο Μόντι!

​Αισιόδοξη πως οι επαφές για τον μακροπρόθεσμο Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν ευτυχή κατάληξη εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν συναντηθεί με τον υπηρεσιακό ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη για το ζήτημα του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ε.Ε., θα πετύχουμε, θα υπάρξει συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, βρισκόμενη στο πλευρό του κ. Μόντι στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο.

Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι η οριστικοποίηση του Πολυετούς Οικο��ομικού Πλαισίου (MFF), ένα ζήτημα που παρέμεινε ανεπίλυτο παρά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο στα μέσα Δεκεμβρίου. Το πλαίσιο αυτό αφορά τη δημοσιονομική στρατηγική της ενωμένης Ευρώπης για την περίοδο 2014-20 και προβλέπει δαπάνες ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ.

Η κα Μέρκελ αφού αναφέρθηκε στα κοινά συμφέροντα Ιταλίας-Γερμανίας, ξεκαθάρισε πάντως πως «οι συνομιλίες δεν θα είναι εύκολες», καθώς όπως είπε η χώρα του Μόντι είναι πιθανό «να πιέσει για τα συμφέροντά της».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top