Κάποιοι θα ξαναβρούν τον ύπνο τους! Θα δοθούν 3 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες!

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Χρ.Σταϊκούρα

Κάποιοι θα ξαναβρούν τον ύπνο τους! Θα δοθούν 3 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες!

​Εντός του Φεβρουαρίου θα δοθούν 3.000.000.000 ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Το σύνολο των αιτημάτων χρηματοδότησης, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, διαμορφώνεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ. Και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου» είπε χαρακτηριστικά ο κος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως η αξιολόγηση των αιτημάτων γίνεται «μεθοδικά, εντατικά, αποτελεσματικ��, με διαφάνεια, κάτω από αυστηρούς κανόνες».

Πήγες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί έως το τέλος Μαρτίου, το πόσο των εξοφλούμενων οφειλών θα έχει διαμορφωθεί στα 3,5 δισ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2013 στα 5 δισ. ευρώ, στο εννεάμηνο τα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ στόχος είναι στο τέλος του χρόνου, το ύψος των εξοφλούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου να φτάσει τα 8 δισ. ευρώ.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο της ΝΕΤ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top