ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Στουρνάρας βλέπει τέλος στην ύφεση, αλλά το spread πήρε... πάλι τον ανήφορο!

Δείτε σχετικό πίνακα

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών με τις δηλώσεις του στο BBC να θεώρησε ότι φέτος είναι το τέλος της ύφεσης και μάλιστα από τους τελευταίους μήνες του έτους θα υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη το 2014, αλλά αφενός οι Moodys τον διαψεύδουν βλέποντας και το 2014 ύφεση και αφετέρου οι αγορές του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Ι. Στουρνάρα μία βασική παράμετρος της οικονομίας, το spread που μέχρι προ ημερών αποκλιμακωνόταν μέρα με την ημέρα , ανέκρουσε "πρύμνα" όπως λένε οι ναυτικοί και πήρε -δυστυχώς- πάλι τον ανήφορο.

Το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται σήμερα από το πρωί στις 889 μονάδες βάσης όσες ακριβώς ήταν στις 24 Ιανουαρίου, μια εβδομάδα πριν δηλαδή που συνεχιζόταν η αποκλιμάκωση.

Δείτε στο πίνακα πως οι αριθμοί δείχνουν να μην συμμερίζονται την αισιοδοξία του Ι. Στουρνάρα και πώς αντιστράφηκε το κλίμα:

amsss.jpg
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, η Moody’s «άδειασε» τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, μετά τη συνέντευξη του στο BBC, εκτιμώντας πως το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι το 2016 και πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί με την ύφεση να «κυνηγά» την Ελλάδα και το 2013.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top