H Moody's «αδειάζει» τον Στουρνάρα για την ύφεση

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον οίκο αξιολόγησης

H Moody

​Το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα την περίοδο 2012-2016 παρά τα όποια μέτρα έχουν ή αναμένεται να ληφθούν, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Παράλληλα προειδοποίησε για υψηλό κίνδυνο νέας χρεοκοπίας στο υπόλοιπο χρέος του ιδιωτικού τομέα, ενώ "άδειασε" και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υποστηρίζοντας ότι η ύφεση δεν θα σταματήσει το 2013.

Η Moody's σημειώνει ότι περιμένει η ελληνική οικονομία να συρρικνωθεί κατά 5% το 2013, ενώ θα συνεχίσει να συρρικνώνεται και το 2014 αν και με μικρότερο ρυθμό. Η πρόβλεψή της αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση του κ. Στουρνάρα σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC ότι το 2013 θα είναι το τελευταίο έτος της ύφεσης.

«Η έγκριση ορισμένων πολιτικών στο ελληνικό κοινοβούλιο ενδεχομένως να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη λόγω του εύθραυστου κοινωνικού και οικονομικού κλίματος και της αδύναμης υποστήριξης από την κοινωνία σε νέα μέτρα λιτότητας», επισημαίνει.

Όσον αφορά την πορεία του χρέους, ο οίκος σημειώνει ότι με βάση τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2013 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 178,5% του ΑΕΠ από 158% το 2012.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top