Εμπρός Τσολιάδες μου… Πάμε να κατακτήσουμε ξανά τις θάλασσες και να βγούμε από την Κρίση!

40.000 νέες θέσεις εργασίας φέρνουν τα κρουαζιερόπλοια!

Εμπρός Τσολιάδες μου… Πάμε να κατακτήσουμε ξανά τις θάλασσες και να βγούμε από την Κρίση!

«ΑΑΑΑΑ Κρουαζιέρα θα σε πάω, ΑΑΑΑΑ γιατί σε νοιάζομαι και σε αγαπάω»! Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει αυτό το καλοκαιρινό τραγούδι που ερμήνευσε μοναδικά ο Βαγγέλης Γερμανός…. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη όχι όμως σαν τουρίστες αλλά σαν επαγγελματίες, μπας και βγούμε από το τούνελ της κρίσης!!!

Ακούστε… σύμφωνα με έρευνα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η αγορά του θαλάσσιου τουρισμού διαθέτει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και για αυτό ΠΡΕΠΕΙ να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας !!!

Κάπως έτσι θα κάνει «βουτιά» η ανεργία……

Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς της κρουαζιέρας και του Yachting μπορούν να δημιουργήσουν πάνω από 40.000 νέες θέσεις εργασίας, αν το επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας γίνει ελκυστικότερο και παράλληλα εκσυγχρονιστούν και πολλαπλασιαστούν οι θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής.

Επίσης η πλήρης εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για το home-porting (λιμένες επιβίβασης/αποβίβασης) των εταιρειών κρουαζιέρας θα μπορούσε να προσδώσει στην ελληνική οικονομία ετήσια έσοδα άνω του 1.000.000.000 ευρώ.

Ένα φόρουμ για εφοπλιστές, σκαφάτους, μουράτους και …. αεράτους !!

Όλα τα παραπάνω θα αναδειχτούν και θα συζητηθούν αναλυτικά στο Posidonia Sea Tourism Forum, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 28 έως και τις 29 Μαΐου, το οποίο έχει προσελκύσει ήδη το έντονο ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας και γιότινγκ. Ήδη μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας όπως οι Royal Caribbean, Carnival, MSC Cruises, Silversea, Costa Crociere, Paul Gauguin Cruises και Louis Cruises έχουν δηλώσει ότι θα είναι παρούσες στο φετινό Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο τελεί πλέον υπό την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA - Europe και του Συνδέσμου Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας MedCruise.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top