Εκατ. ευρώ στο ταμείο του Δημοσίου οπό τις καταθέσεις «βρώμικου χρήματος»

Θα αξιοποιεί «παγωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς πριν τη δίκη

Τη δυνατότητα να ρευστοποιεί τις τραπεζικές καταθέσεις των κατηγορουμένων ή υπόπτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπορία καυσίμων θα έχει σύντομα το ελληνικό Δημόσιο, τροφοδοτώντας το ταμείο του με τεράστια ποσά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης θα καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κώδικα περί Ναρκωτικών που είναι ήδη στη Βουλή προς ψήφιση, με την οποία το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τους «παγωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων ή υπόπτων για τα επίμαχα αδικήματα.

Αναλυτι��ότερα, σύμφωνα με την τροπολογία του κ. Ρουπακιώτη, θα είναι δυνατή η σύσταση ενεχύρου, δηλαδή η ρευστοποίηση υπέρ του Δημοσίου των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ δεσμευμένων καταθέσεων σε Τράπεζες κατηγορουμένων ή υπόπτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Η σύσταση ενεχύρου θα είναι δυνατή όχι μόνο στο στάδιο της ανάκρισης, αλλά και της προανάκρισης μέχρι του ποσού της φερόμενης απαίτησης ή ζημίας ή αξίωσης του ελληνικού Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στους ίδιους τους κατηγορουμένους σε περίπτωση που συναινέσουν στη σύσταση ενεχύρου να τύχουν των ευεργετημάτων που παρέχει ο νόμος.

Αν φυσικά ο κατηγορούμενος τελικά αθωωθεί, το υπουργείο Οικονομικών θα επιστρέφει το ποσό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top